Blogger Layouts

ALL ABOUT SANTY

ALL ABOUT SANTY

Friday, June 29, 2012

makan bersama keluarga tercinta

assalammualaikum..

lamanya tak update blog.syukur alhamdulillah saya dah selamat sampai kat rumah tercinta setelah sekian lama tak balik rumah. its been 6 months saya tak balik rumah, satu tempih yang sangat lama bagi saya. dah serious memang saya rindu gila dengan semua family saya. rumah saya yang kecik, adik-adik saya yang tinggi macam zirafah dan sepupu saya yang giila-gila. 

hari selasa lepas bersamaan dengan 26/6/2012 kami sekeluarga decided bak keluar makan sebab adik saya baik hati nak belanja kami makan. yalah sempena dia dah dapat kerja kan. so dia pun ajak lah kami semua keluar makan. dan hari tu juga ngam-ngam hari jadi adik saya yang ke 18 tahun :)

mula-mula kitorang plan nak pergi makan kat Mawilla, tapi bila sampai sana tempat tu pula penuh dan memang malas nak tunggu lama kitorang tukar la pergi restoran lain. nak makan seafood punya pasal kan sanggup meredah mencari restoran yang sedap-sedap. dan akhirnya bapa saya cakap jum try kat Fisherman so kitorang pun pergi sana. 1st time pergi tempat tu dan not bad. sedap la juga.

so saya selaku kakak dan ketua keluarga setelah bapa saya pun dengan rakusnya order la macam-macam makanan. Macam saya je yang bayar kan tapi adik saya kata takpe order ja so apa lagi order jala. hari tu kami ada 7 orang semua. actually ahli keluarga saya da 6 orang ja tapi malam tu ajak la budak kecik reza tu sekali.

jum tengok gambar-gambar yang ada masa malam tu. ooh one more thing malam tu abis RM200++ okey. terkejut beruk tengok bil tapi yalah buka selalu kan. hahaha.. insya allah bila saya dah kerja saya pula bawa family saya keluar makan. tapi memang best sangat bila keluar makan bersama. yalah dah lama tak makan besar dan berkumpul sekali. saya duduk kedah balik pun setahun berapa kali ja.

itulah gambar saya yang boleh diupload. malas nak upload banyak-banyak nanti riak pula. so less is more. :)

take care and till then :)

0 comments:

Post a Comment