Blogger Layouts

ALL ABOUT SANTY

ALL ABOUT SANTY

Monday, December 31, 2012

Di penghujung tahun 2012

assalammualaikum..

Beberapa jam sahaja lagi kita akan melangkah ke tahun baru. Tahun 2012 akan pergi merangkak meninggalkan kita dan tahun 2013 akan datang menghampiri kita dengan seribu satu cerita baru. Ayat biasa bila nak masuk tahun baru ialah apa azam tahun baru ni? azam tahun lepas capai ke tak? dan macam-macam lagi. Saya macam biasa azam tak pernah nak berubah. Yang paling penting cuba untuk memperbaiki diri untuk jadi lebih baik dari semalam. Yelah usia semakin meningkat so takkan perangai atau habit tak berubah kan. At least jadi seorang yang lebih berwawasan :)

Saya nak berkongsi cerita mengenai sepanjang tahun 2012 ni. Banyak sangat pengalaman yang berlaku sepanjang tahun ni. Yang sedih, yang happy semua ada. Asam garam kehidupan memang penuh dengan suka dan duka. Kalau takda manis nya kita takkan rasa yang pahitnya. Dan itu semua akan lebih mengajar kita lebih tentang kehidupan. Lain orang lain cerita nya tapi cerita saya tetap macam ni. Pedulikan kata orang sebab saya yang jalani hidup saya. Jatuh bangunnya saya hanya saya yang tahu. 

oh ya sekarang ni musim exam so saya pun sekarang tengah exam. Peperiksaan akhir untuk semester akhir dan sebagai seorang pelajar ijazah. Lepas ni alam baru akan menempuh. Dunia pekerjaan dan pasti lebih banyak cabaran. Masih ada 3 papers lagi . takutnya berganda-ganda. Takut la kan sebab sebarang kemungkinan boleh terjadi.

saya rasa saya dah merepek dengan tulisan saya ni. Sebab lain yang saya nak tulis lain pula yang terkeluar dari keyboard ni. Berserabut pun biarlah sebab entry saya kan saya juga yang baca. Jap saya nak ingat balik sepanjang tahun 2012 ni apa yang telah berlaku. Senang cerita kita try buat list down :p

1. Tahun terakhir sebagai pelajar dalam Bachelor in Business Administration 
  • bagi saya ini yang paling penting. Cita-cita untuk meraih segulung ijazah telah sampai ke penghujungnya. In Sya Allah lepas exam ni zaman praktikal akan bermula dan bulan 10 nanti hari terbesar akan berlaku. Amin jika semua diizinkan oleh Allah. Tak sangka hampir 4 tahun belajar dan sedar tak sedar saya dah nak habis. Syukur sangat :)
2. Kisah cinta saya tak kekal lama
  • part ni paling tak boleh blah tapi nama pun sejarah tahun 2012 kan so tak salah kalau nak cerita. Sebelum ini saya single 2 years & suddenly saya couple tapi jodoh tak panjang dengan si dia nak buat macam mana. Pelik juga relationship kami masa tu break off and  sambung balik tapi tetap sama. FAILED!
3. Perubahan imej 
  • Kalau siapa yang kenal saya diorang akan tahu stylish saya macam mana tapi sekarang ni saya lebih prefer bagi simple. Less is more :) Tapi tahun depan In Sya Allah akan ada perubahan baru dari segi pemakaian saya. Nak berubah tapi istiqamah kena kuat. Ya Allah bantulah saya.
4. Part time job vs study
  • last semester juga saya ambil cabaran baru dalam hidup saya iaitu bekerja sambil belajar. Tapi banyak sangat pengajaran yang saya dapat. Tak dinafikan ada kekurangan dan kelebihan dalam bekerja sambil belajar ni. Tapi alhamdulillah semua okey walaupun kepenatan itu memang sangat ada.
saya rasa itu je penutup blog saya untuk tahun ni. In Sya Allah kalau saya rajin saya akan update lagi status dan entry baru. Semoga tahun 2013 akan membawa seribu satu sinar kebahagiaan kepada saya. Semoga saya akan bertemu dengan jodoh yang boleh membimbing saya untuk mencari redha Ilahi. Amin ya rab :)

last but not least happy new year semua. Lots of love dari saya :)

0 comments:

Post a Comment