Blogger Layouts

ALL ABOUT SANTY

ALL ABOUT SANTY

Sunday, February 19, 2012

tolong kuatkan hati hamba

assalammualaikum semua..

lama rasanya tak update blog since cuti final hari tu.. cuti yang panjang dan sangat seronok mungkin. macam-macam yang berlaku masa cuti dan ada perkara yang menggembirakan dan ada benda yang menyedihkan. hidup tak selalu indah dan semua penuh dengan cabaran.

saya tak tahu nak mulakan tulisan saya macam mana tapi yang pasti hati saya sedang menangis dan saya betul-betul tak tahu apa yang patut saya lakukan sekarang. kenapa dan kenapa?? kenapa mesti saya kena lalui semua ini. saya rasa macam saya tak layak untuk disayangi oleh sesiapa pun.

ya Allah.. bila hati terus merintih pilu tiada siapa yang tahu. bila hati menangis sendu tiada siapa mendengar. tika hati disakiti hanya air mata yang mampu mengalir. terlalu banyak yang saya alami selama ini. saya seharusnya tahu dan tidak mudah untuk jatuh cinta dengan sesorang.

kenapa.. terlalu banyak persoalan yang sering timbuk di fikiran saya. untuk apa kau datang sekiranya hanya untuk membuatkan aku menangis. untuk apa cinta yang kau bagi sekiranya air mata yang kau hadiahkan. untuk apa semua nya jika ini hanya untuk kepura-puraan. sekuat mana saya mampu bersabar dan bertahan dan sampi bila saya akan terus kuat. mungkin saya memang tidak sekuat dulu. saya bukan seperti santy yang dulu..

mungkin ini yang terbaik. terbaik untuk saya dan mungkin terbaik untuk dia. saya bukan yang terbaik untuk dia dan dia berhak untuk memilih sesiapa sahaja dihatinya. mungkin telah tersurat saya memang tidak layak untuk disayang oleh insan yang bergelar adam.. sudahla wahai hati. kuatkan dirimu dan yakinlah pasti ada hikmahnya.


0 comments:

Post a Comment